Aanbod voor ouders en naasten

Een eetstoornis is niet alleen heel ingrijpend voor degene die het betreft, maar ook voor de omgeving. Opeens is uw dochter, zoon, broer, zus of partner niet meer de persoon die hij of zij voorheen was. Uw dierbare is aangewezen op de hulpverlening en zijn of haar omgeving. Hoe gaat u hier, als familie of naaste, mee om? Wat kunt u doen om te helpen? Wat kunt u doen om u zelf niet te verliezen?

Er is bij BalanZ de mogelijkheid om hierover te praten met een van de hulpverleners. Soms zal dit de behandelaar van uw relatie zijn, soms juist een andere behandelaar. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat. Eventueel kunnen gezinsgesprekken of partnergesprekken worden ingezet.

Op www.proud2bparents.nl, de website van proud2bme.nl, vindt u alle informatie voor ouders en omstanders van mensen met een eetprobleem of eetstoornis.

Op de website van Buro PUUR is een handleiding voor ouders, broers en zussen te vinden.

Voor algemene informatie over eetstoornissen en behandelingen kunt u kijken op de website van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen en WEET.

Ook kunt u een kijkje nemen op de website van Ixta Noa, www.ixtanoa.nl. Ixta Noa is een zelfhulporganisatie voor iedereen die te maken heeft met psychische stoornissen.