Een eetstoornis heb je niet alleen, ook het gezin en naasten worden er mee geconfronteerd. Hoe ga je daarmee om als familie of naaste en hoe zorg je ervoor dat je zelf staande blijft tijdens deze onrustige periode? Hier vindt u informatie over het aanbod voor ouders, tips en ervaringen.

Een eetstoornis is niet alleen heel ingrijpend voor degene die het betreft, maar ook voor de omgeving. Opeens is uw dochter, zoon, broer, zus of partner niet meer de persoon die hij of zij voorheen was. Uw dierbare is aangewezen op de hulpverlening en zijn of haar omgeving. Hoe gaat u hier, als familie of naaste, mee om? Wat kunt u doen om te helpen? Wat kunt u doen om u zelf niet te verliezen?

Een eetstoornis heb je niet alleen. Partners, ouders en overige gezinsleden kunnen ook geraakt worden door de impact hiervan. Er kunnen soms (vaak onbedoeld) spanningen ontstaan door de eetstoornis.

BalanZ organiseert een tot twee keer per jaar een bijeenkomst voor ouders en naastenbetrokkenen van cliënten die bij BalanZ in behandeling zijn. Het doel van deze avonden is familie en naastbetrokkenen van onze cliënten informeren over BalanZ.

Bent u benieuwd hoe andere ouders BalanZ ervaren?